Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

1η Συνάντηση της Επιτροπής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας

Με την συμμετοχή  αρκετών φορέων πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώτη συνάντηση της επιτροπής εορτασμού για τα 100 χρόνια από την  Απελευθέρωση της Πρέβεζας. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, εκπρόσωποι  συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου, φορέων και συλλόγων οι οποίοι   άκουσαν το Δήμαρχο κ,Μπαΐλη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Κορωναίο να καταθέτουν τον σχεδιασμό για τον εορτασμό των  100 χρόνων από την Απελευθέρωση, ενώ παρέθεσαν και τις πρώτες δικές τους απόψεις.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ευχαρίστησε τους φορείς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμος, τονίζοντας ότι  η συνεργασία αυτή  θα είναι πολύτιμη στο να επιτευχθεί η πραγματοποίηση  αξιοπρεπών εκδηλώσεων με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοσμάς Κρωναίος ανέφερε ότι στόχος είναι  όλοι οι φορείς να γίνουν «συμμέτοχοι» στο κορυφαίο αυτό γεγονός για την πόλη. Όπως τόνισε ο κ.Κορωναίος  θα υπάρξει καταγραφή και ιεράρχηση των γεγονότων που θα αναδειχθούν στις εκδηλώσεις (οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου).
Η επιτροπή αποφάσισε όπως οριστεί εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώμει και θα κωδικοποιεί τις προτάσεις, οι οποίες και θα έτρχονται στην ολομέλεια της επιτροπής για συζήτηση, και έπειτα στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.
Η εκτελεστική επιτροπή θα αποτελείται από τις κ.κ Παρθενία Καζάκου και Ζωή Γέρου και τους κ. κ. Κοσμά Κορωναίο, Νικόλαο Καράμπελα, Κωνσταντίνο Λογοθέτη και Ευάγγελο Συγγούνα. Η επιτροπή θα συνεδριάσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: